In de aap gelogeerd (2007)

Een lieve huisvader, een zakenman, een ex-sporter, een sociaal onaangepast koppeltje, een D-artiest en een briljante, op zichzelf gerichte professor. Wat gebeurt er wanneer deze mensen met volstrekt verschillende levens en interesses door omstandigheden gedwongen worden met elkaar op te trekken? En hoe veel erger kan de chaos nog worden wanneer je daar een onhandige hoteleigenaar, zijn lichtelijk geïrriteerde vrouw, hun puberende dochter en een maffe conciërge bijgooit?

Het nieuwe stuk is volledig zelf door de groep (dertien jongeren van 17 t/m 23 jaar) geschreven en houdt het midden tussen een komedie en een soap. Met bijzondere typetjes en de bij het publiek geliefde absurdistische humor, is het een typische truckertoneelvoorstelling geworden. De groep laat zien dat zij – na haar voornamelijk serieuze insteek van vorig jaar – ook qua blijspel nog veel heeft bijgeleerd.

Dit jubileumstuk (dit wordt de vijfde avondvullende voorstelling) luidt een boel veranderingen in. Het is het eerste stuk dat niet wordt geregisseerd door Abram Hertroys. Hij wordt opgevolgd door voormalig speler Roald Blijleven met hulp van Pieter Perrels, die tevens verbonden is aan ’t Speeltoneel. Ook zijn er twee nieuwe spelers – Nick Borsboom en Anouschka Selhorst – tot de groep toegetreden. Blijleven: “Het was een uitdaging om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen, maar we zijn geslaagd. En ondanks wat de titel doet vermoeden, verwacht ik dat we een leuk en succesvol stuk neerzetten”. Het moge duidelijk zijn: Ouwe Jongens, Krentebroob is allesbehalve in de aap gelogeerd!

Was te zien in OJC de Trucker 12, 13 en 14 juli 2007