Bounty en het Beest (2013)

Het zinnenprikkelend getitelde ‘Bounty en Het Beest’ brengt het verhaal van een groep jongeren die zich na een vliegtuigcrash gestrand vinden op een onbewoond eiland. Aan hun lot overgelaten, met een miraculeuze voorraad Bounty’s tot hun beschikking en de constante dreiging van een mythisch Beest op de achtergrond, proberen zij er ondanks de welhaast dystopische omstandigheden toch nog maar wat van te maken.

Wij kunnen u met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeggen dat het uw leven zal verrijken, uw verloren passies weer zal doen opbloeien, u uw kinderlijke vrijheid zal doen hervinden en uw dagen zal vullen met gelach en plezier en de verrukkelijke geur van kokos in de neusgaten. Vraag het uw huisarts en hij/zij zal dit niet ontkennen.

Losjes gebaseerd op William Golding’s verhaal ‘Lord of the Flies’ brengt dit stuk vertier voor jong en oud en schuwt het moeilijke vragen niet. Hoe komt een Spanjaard op een eiland met Hollanders verzeilt? Wordt het regenwoud bedreigd door ondoordacht kappen? Hoe organiseer je een succesvolle surpriseparty op een onbewoond eiland? En wat is nu echt de beste candybar?

Bounty en het Beest was te zien op 4, 5 en 6 juli 2013 in deTrucker aan de stationsstraat 34 in Pijnacker.