Priscilla (2014)

PriscillaEindelijk is het dan weer zover: de legendarische toneelgroep Ouwe Jongens, Krentebroob heeft een nieuw toneelstuk in elkaar geflanst. U zult wellicht denken, “Hoe, na al die eerdere fantastische stukken, is hun inspiratie nog immer niet op?”, en u zult uw levenspartner (of uw kat) zeggen, “Ik geloof niet dat dit stuk ooit zo geweldig kan zijn als al die andere theatrale hoogstandjes”. Nu, beste lezer, laat me u vertellen dat u het mis hebt. Onafhankelijke critici hebben bevestigd dat Ouwe Jongens, Krentebroob er wederom op miraculeuze wijze in is geslaagd iets op de planken te zetten waarvan uw mond zal openvallen en wat uw onderbuik zal doen rommelen als die van een dertienjarige jongen bij het op de mat vallen van de nieuwe Wehkamp-catalogus.

Het stuk, met de licht-mysterieuze titel “Priscilla”, gaat over het café van Thé. De goedgemutste uitbater Thé en de Franse biologische cafékok Gustavve Boulanger en zijn vrouw Marie hangen hier iedere dag zo’n beetje rond, samen met stamgasten Levy Cohen en Homerus de Paverdoornstal. Zo ook vandaag. Het meest spannende op de planning voor Thé en Marie lijkt vandaag de ontmoeting met de sympathieke Bert te zijn, een nieuwe cursist in hun zanglesklasje dat onder leiding staat van Raoel en het optreden dat ze vanavond in het café gaan geven. Voor Gustavve is dat het feit dat hij tijdens het zangklasje de mogelijkheid heeft het café even te runnen op zijn manier. De Paverdoornstal heeft voor vandaag slechts een raadsvergadering op de agenda staan en meneer Cohen verheugt zich op een wedstrijd, hoewel hij de televisieprogramma’s van Saskia Geurts van de EO ook niet erg vindt om naar te kijken, al was het maar vanwege Saskia Geurts.

Vandaag is het echter (u verwacht het misschien al) geen normale dag. Het vijftal zal, samen met andere bezoekers van het café zoals de rouwende kluns Hans Verbrugge, de hipsters Frank, Marlies en Joris, de geliefden Ron en Patrick en de kinderen van Gustavve en Marie verwikkeld raken in bepaalde verwikkelingen. Hopelijk slaagt de charismatische inspecteur Bill Davis, van wie wij zijn gedachten kunnen horen, erin deze verwikkelingen niet uit de hand te laten lopen en zich mogelijk aandienende mysteries op te lossen.

Spelers

Abram Hertroys – Gustavve Boulanger, Te werk gestelde

Anne Cardinaal – Katanja de Bollenaar, Saskia Geurts, Marlies

Bas Lijster – Smikkelstrand, Gids, Chief Operations Officer van de Action, Cameraman Kees

Jacinta van der Zwan – Marie, Van Wagendik, Naaiend meisje, Evy

John Mollevanger – Raoel, Nanji, CSI

Joost Poels – Fabrice, Hero van Deunescheut

Jordi Martinez – Joris

Marco van der Neut – Hans Verbrugge, Erik Verbrugge, Werkzoekende, Priester, Broddah#1

Matthias Geeve – Levy Cohen (oud), Levy Cohen (jong)

Mike van Winden – Patrick, Inspecteur Bill Davis, (Don) Marco

Pascal de Ruiter – Bert, Dickie de Zalkenaar, Dennis, (Don) Paulo

Pieter Perrels – Thé

Raymond Sital – Ron, Cameraman Sjaak, Melanie (Ron), Broddah#2

Roald Blijleven – Homerus de Paverdoornstal, Mboege, Romeo

Roderik van Heijst – Van Pukkelenpiel, Broeder Jan, Frank, (Don) EliasLichttechnicus

Sander de Graaf (exul.nl)

Soundoperator

Jacco van der Helm

Grimeurs

Lenie van de IJssel

Coby Heemskerk

Co-regisseur

Anne Cardinaal

Regisseur

Joost Poels

 

Met dank aan

Het Speeltoneel

De Trucker

Was te zien in OJC De Trucker op 3, 4 en 5 juli 2014